Tuesday, November 24, 2009

KENAPA ERK?

renung2kan bersama................


kenapa orang tak faham yang niat kita cuma menolong?

kenapa orang selalu buat kita sakit hati?

kenapa orang suka sangat cari keburukkan dari kebaikkan?

kenapa orang suka sangat bersangka buruk pada kita?

kenapa orang yang kita tolong selepas tu tak endahkan kita?

kenapa orang tak menghargai apa yang telah kita buat?

KENAPA ERK???

5 comments:

  1. semoga kita sama2 mencari jawapan nye....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini.

    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  3. terima kasih buat saudara yang sudi bertandang di blog saya ini...saya nie baru blajar buat blog harap dapat lah tunjuk ajar dari orang yang berpengalaman.

    ReplyDelete
  4. wah...bijok..setiap enty ada je komen..hehehhee..

    ReplyDelete
  5. ye r..tengok r siapa plop cikgu yang mengajar nye....hehehe

    ReplyDelete